SAVETI: Smeštaj na Maldivima

12/26/2017


U iščekivavnju već tradicionalnih popusta za letove niskotarifne aviokompanije FlyDubai koja vas iz regiona bivše nam Juge po najpovoljnijim cenama može povezati sa Maldivima, istražujemo za vas najpovoljnije smeštaje preko Booking.com-a. Ukoliko želite da posetite ovaj tropski raj usred Indijskog okeana, predlažemo vam da sami rezervišete aviokarte i smeštaj na nekom od sedam ostrva Kaafu atola koje će vam pružiti jedinstveno iskustvo onih pravih Maldiva. Pomenuta ostrva su naseljena domaćim stanovništvom pa ćete imati lepu priliku da upoznate njihov način života i kulturu. To je ipak nešto što vam resort ostrva ne mogu ponuditi. 

Ranije smo u tekstu Tropski raj nikad bliži – vodič za Maldive detaljno opisali kako da sami posetite ovaj čarobni arhipelag, fokusirajući se pre svega na severni deo Kaafu atola. Pročitajte tekst klikom na naslov. Ovoga puta smo otišli korak dalje, pa vam predlažemo da razmislite i o poseti južnih ostrva Kaafu atola. Imajući u vidu da nisu sva ostrva u okviru atola naseljena, kao i da nisu sva opremljena za kvalitetan boravak turista, predlažemo vam boravak na sledećim ostrvima: Gulhi, Maafushi i Guraldhoo u okviru južnog dela Kaafu atola, Himmafushi, Hura, Thulusdhoo i Dhiffushi u okviru severnog dela ovog atola. Ostrva su na karti zaokružena crvenom bojom. 

Prilikom posete Maldivima treba obratiti pažnju na dan sletanja i po tome organizovati boravak. Petak je na Maldivima neradan dan pa vam savetujemo da taj dan provedete na ostrvu Hulhumale koje je spojeno sa aerodromom. Ovo ostrvo ima lepe bele peščane plaže gde možete da se osvežite posle napornog leta. U okolini glavnog grada Malea i petkom funkcioniše javni prevoz, pa je pored Hulhumalea poželjno noćiti i u ovom gradu. 

Prevoz do ostrva Kaafu atola je najpovoljniji lokalnim ferry prevozom, koji jeste nešto duži, ali je zato i daleko, daleko jeftiniji od bilo koje druge varijante prevoza (privatni brod transfer ili hidro-avion). 

Preko našeg partnera Booking.com-a pronašli smo smeštaje za svačiji džep. Sobe su dvokrevetne sa doručkom. Svi smeštaji su odlično ocenjeni i nalaze se na plaži. Svrstali smo ih u dva cenovna ranga, prvi je sa cenom noćenja do 50€ i drugi sa cenom većom od 50€. 

Smeštaj do 50€

Smeštaj od 50€

Ukoliko planirate posetu Maldivima, predlažemo da se odlučite za mesece februar ili mart, kada je i najlepše. Prikazani smeštaji sa cenama odnose se na mart mesec 2018. godine. 

Bukiranjem smeštaja preko prikazanih linkova našeg partnera Booking.com-a i bannera na našem sajtu, pomažete razvoju našeg sajta i FB stranice. Procedura rezervacije smeštaja zaštićena je standardima Booking.com-a. Komentari...

Ostavite komentar

Vaš email neće biti vidljiv. Svi komentari moraju biti potvrđeni od strane moderatora sajta.

*