Guide For Me preporuka: SEJŠELI U MARTU I APRILU – povoljni letovi iz Beograda

01/30/2017


Lepe vesti za sve one koji su ikada maštali da posete Sejšele. Pripremite se, to je moguće već ovog proleća! Trenutno se mogu naći zaista povoljni letovi iz Beograda za najveće ostrvo Sejšela, Mahe. Termini su u martu i aprilu ove godine sa cenom od 515 – 536€.

24.03. – 04.04.2017. > 515€

01.04. – 13.04.2017. > 536€

 

Imajući u vidu da ste se odlučili, da imate 11-12 dana na raspolaganju na ostrvima, predlažemo da rasporedite vreme na tri glavna ostrva Sejšela. Prvih 4-5 dana provedite na ostrvu Mahe, zatim se uputite na ostrvo Praslin, a odatle lako možete ferijem na prelepo ostrvo La Digue. Naravno, tako bi ukupna cena putovanja bila veća za prevoz sa ostrva na ostrvo. Najbrži način da se prevezete sa Mahe na Praslin je avionom, let traje svega dvadeset minuta. Pogledajte raspored i cene letova: Mahe – Praslin.

Pored predivnih plaža na ostrvu Praslin, neizbežna atrakcija je Park prirode Valee de Mai, pod zaštitom UNESCO-a. To je zapravo dobro očuvana šuma palmi u kojoj se nalazi endemska vrsta Coco de Mer – morski kokosov orah. Cena ulaza u ovaj park je oko 20€, za decu mlađu od 12 godina ulaz je besplatan. Sa ostrva Praslin lako možete posetiti po mnogima najlepše ostrvo Sejšela, La Digue.

Ostrvo La Digue je idealno za sve one koji žele miran odmor na prelepim plažama “ukrašenim” granitnim stenama, daleko od klasičnih turističkih kompleksa. Jedino prevozno sredstvo na ostrvu je bicikl, što daje posebnu draž. Možete provesti ceo dan u obilasku ostrva i istraživanju plaža koje mnogi smatraju najlepšim na svetu. Po izboru CNN Travel, među 100 najlepših plaža na svetu, u prvih pet se nalaze dve plaže sa ostrva La Digue.

Mnogi Sejšele zamišljaju kao ostrva gde se locirate na jednom mestu, izvrnete na plaži i uživate. Ne, ne i ne! Ostrva imaju toliko toga da ponude, pa vam predlažemo da iznajmite automobile na Mahe i Praslin, a bicikl na La Digue.

Guide For Me vam preporučuje neke od smeštaja na svakom od pomenutih ostrva:

MAHE – gostinske kuće i kolibe

Naš predlog je da na ovom ostrvu provedete 4 noćenja.

PRASLIN – vile, kolibe, hoteli

U zavisnosti od termina, na ovom ostrvu možete provesti 3 ili 4 noćenja.

LA DIGUE – gostinske kuće i vile

Predlažemo da na La Digue uživate do poslednjeg dana, kada u 7:00 imate ferry za Praslin, a odatle avion u 9:10 za Mahe. Povratak za Beograd je sa Mahe aerodroma oko 5 časova popodne.

Ukupna cena putovanja, u zavisnosti od broja ostrva koje nameravate da posetite može da košta od 900 – 1000€. Ukoliko budete iznajmljivali automobil, ukupna cena po osobi može biti do 1200€.Komentari...

Ostavite komentar

Vaš email neće biti vidljiv. Svi komentari moraju biti potvrđeni od strane moderatora sajta.

*