NOVO PUTOVANJE

11/26/2016


Svaki odlazak na novo putovanje stvara osećaj pozitivne jeze. Kao kad znate šta da očekujete, ali u suštini nemate pojma šta vam se dešava. Sve dok vam se lepe ili čak loše stvari ne dogode na putovanju. Tako sam se i sam uputio u nepoznato, potpuno novo “putovanje” – pravljenje sajta o putovanjima. Nemam predstavu kako će sve to izgledati i gde će me to “putovanje” odvesti. Osnovni cilj je da pomognem ljudima da putuju jednostavnije i daleko jeftinije, tako što ću podeliti svoja iskustva sa putovanja i neke trikove koje samo prekaljeni putnici znaju.

1-thingvelir-in-december-iceland-gfmThingvellir Nacionalni park u decembru, Island

Isto tako, želim da otvorim nove teme u vezi sa različitim tipovima i aspektima turizma. Na kraju, želim da vam podelim savete kako da organizujete putovanje stvoreno baš za vas.

2-essaouira-morocco-gfmEssaouira, Maroko

Guide For Me je prvenstveno namenjen ljudima avanturističkog duha, željnih da steknu nova saznanja koja ne poznaju granice, zato što putovanja ne poznaju granice. Ne postoje mesta na našoj “planetici” koja se ne mogu posetiti. Neka su manje atraktivna, neka više, sigurna, opasna, bogata ili siromašna, sve zavisi kako su predstavljena. Postoje veoma lepa mesta, atraktivna, interesantna, ali poznata malom broju ljudi. To su mesta udaljena od uobičajenih turističkih ruta. Da li je moguće posetiti takva mesta? – pa naravno da jeste.

3-ha-long-bay-vietnam-gfmHa Long zaliv, Vijetnam

To i jeste jedna od Guide For Me ideja. Ljudi treba da se upoznaju sa takvim mestima i uključe ih u svoja putovanja.Turističke agencije nude uobičajene rute, pretežno masovnog turizma. Ali šta je sa mestima u blizini tih ruta, koja mogu biti interesantnija, lepša…ali nedostižna, jer morate da pratite unapred određen raspored i vašu grupu, što može biti baš zamorno.

4-angkor-cambodia-gfmHramovi u Angkoru, Kambodža

Suština putovanja je u tome da ono ne treba da ima granice i prepreke. Svako treba da putuje po svojoj želji, na svoj idealan način.

6-cliffs-of-moher-republic-of-ireland-gfmSumrak na Moher liticama, Republika Irska

Moj cilj je da vam pokažem sve čari putovanja, kroz moje priče sa prošlih avantura, vredne savete, najbolje linkove za bukiranje, različite vrste putovanja, interesantne destinacije za koje mnogi nisu čuli, nove oblike turizma, itd. Putovanja mogu biti jeftinija i lepša od onih koja vam se nude na svakom ćošku i stvorena baš za vas.

5-koh-phi-phi-don-thailand-gfmPhi Phi Don, Tajland

Još jedna od ideja ovog sajta je da uključi sve one koji žele nešto da kažu ili pitaju pisanjem komentara, što će stvoriti prostor za još neotvorene teme širenjem novih saznanja o putovanjima.

7-hverir-geotermal-area-iceland-gfmHverir geotermalno područje na severu Islanda

Imaćete priliku da čitate o destinacijama koje sam posetio u poslednjih pet godina. Slede priče sa putovanja na/u: Island, Maroko, Tajland, Kambodžu, Vijetnam, Englesku, Španiju, Portugal, Republiku Irsku, Severnu Irsku, Škotsku, Švedsku, Finsku, Norvešku, Dansku, Keniju, Tanzaniju, Baltičke zemlje, itd.

8-mini-cruise-from-oslo-to-copenhagen-gfmMini krstarenje od Osla do Kopenhagena

9-barcelona-spain-gfmTrg Espanja u Barseloni, Španija

10_peterhofFontane na imanju dvorca Peterhof u blizini Sankt Petersburga, RusijaKomentari...