ISLAND: PUN KRUG – JUN 2019.

10/13/2018


TOTALNA RASPRODAJA!

SAMO 850€ !!!

Guide For Me vas poziva da budete učesnici velike junske avanture na magičnom Islandu. Pored obilaska punog kruga oko ostrva vatre i leda, ekskluzivno, imaćete priliku da posetite prelepa Westman ostrva. Sa namerom da svake sezone uvedemo neke novine u naše ture, ovu avanturu smo prilagodili svima koji žele da povedu decu uzrasta od 10 godina i starije. 

 

TERMIN PUTOVANJA: 06.06.2019. – 15.06.2019.

 

Za deset dana, pored najznačajnijih atrakcija na kružnoj ruti, obići ćemo još Reykjavik, “Zlatni krug”, područje jezera Myvatn, deo Dijamantskog kruga, poluostrvo Snaefellsnes i posetiti Westman ostrva na jugu zemlje. U okviru fakultativnih izleta imaćete priliku da istražite unutrašnjost Langjokull glečera, posmatrate kitove na severu i da uživate u najpoznatijim geotermalnim banjama na Islandu – Plavoj laguni i Myvatn Nature Baths.

 

PROGRAM

DAN 1: Polazak grupe za Reykjavik letom Wizz Air-a iz Budimpešte ili letom sa aerodroma po želji. Okupljanje grupe na internacionalnom aerodromu u Keflaviku u prepodnevnim časovima. Prvi kontakt sa lepotama Islanda napravićemo u čuvenoj Plavoj laguni, jednoj od najpoznatijih banja na svetu. Idealna prilika da se relaksiramo posle dugog puta i napunimo baterije za ono što nas očekuje narednih dana. Vožnja do Reykjavika i čekiranje u hotelu 3* u centru grada u četvorokrevetnoj i petokrevetnoj sobi sa doručkom. Prilika za obilazak znamenitosti centra grada, kao što su Hallgrimskirkja crkva, Laugavegur ulica, staro jezgro grada, šetalište pored mora i čuvena skulptura “The Sun Voyager”. Predveče vas vodimo na vidikovac Perlan (ulaz oko 5€) odakle se vidi ceo Reykjavik sa okolinom. Noćenje. 

DAN 2: U jutarnjim časovima krećemo na road trip oko celog Islanda. Od tog trenutka počinje jedinstvena avantura u kojoj ćete doživeti pravo Islandsko iskustvo. Prvo obilazimo prelepo poluostrvo Snaefellsnes na zapadu ostrva. Plan je da vidimo sve što je vredno pomena. Od čuvene planine Kirkjufell, vulkana Snaefellsjokull koji je inspirisao Žila Verna da napiše “Put u središte zemlje”, do živopisnog ribarskog sela Arnarstapi, koje krase neobični oblici bazaltnih stena koji vire iz okeana. Videćemo još i gradić Stykkisholmur, plažu sa prijateljski raspoloženim fokama, kao i ostala značajna mesta ovog poluostrva. Noćenje u hotelu (trokrevetne sobe sa doručkom) u blizini Stykkisholmura. 

DAN 3: Posle doručka krećemo u obilazak čuvenog “Zlatnog kruga” koji čine Thingvellir nacionalni park, Geysir (gejzir) i Gulfoss vodopad (Zlatni vodopad). Sa ove tačke krećemo ka jugu i obilazimo krater Keriđ (ulaz oko 4€) i još neka interesantna mesta. U mestu Hella smeštamo se u kuću (dvokrevetne sobe) na farmi konja gde ćemo provesti naredne dve noći. Noćenje. 

DAN 4: Dan predviđen za posetu Westman ostrvima, poznatim kao “Islandska Pompeja” i ostrva pafina. Napuštamo smeštaj najkasnije do 8:30 kako bismo stigli na trajekt koji saobraća do najvećeg ostrva Heimaey. Vožnja do ostrva traje 30-40 minuta posle čega sledi obilazak najznačajnijih atrakcija ostrva. Prvo obilazimo vulkan Eldfell koji se još uvek nije skroz ohladio posle čuvene erupcije 1973. godine kada je celo ostrvo bilo zatrpano njegovim pepelom. Popećemo se na sam vrh (oko 200 metara nadmorske visine) odakle se pruža fantastičan pogled na okolinu. Hajking je srednje naporan zbog nešto strmijeg uspona, ali je ceo predeo atraktivan zbog crvene boje vulkanskog šljunka. Posle vulkana obilazimo jednu od najvećih kolonija pafina na Islandu. Idealna prilika da vidite ove simpatične ptice iz neposredne blizine. Videćemo još stenu nalik na slona i još neka interesantna mesta. Povratak na kopno u popodnevnim časovima kada ćemo obići vodopade Seljalandsfoss i Skogafoss. Povratak u smeštaj, noćenje. 

DAN 5: Pakujemo se i u ranim jutarnjim časovima krećemo glavnom islandskom saobraćajnicom prema jugoistoku ostrva. Usput posećujemo litice i crnu plažu u okviru rezervata prirode Dyrhoaley, kao i čuvenu crnu plažu sa tri stene koje izviru iz vode nadomak mesta Vik. Držimo pravac prema istoku i posećujemo kanjon Fjađrargljufur, zatim zaštićeno područje Skaftafell, koje je deo Vatnajokull nacionalnog parka. Idemo dalje i posećujemo možda najčuvenije i najlepše mesto na Islandu – Jokulsarlon lagunu glečera i crnu plažu u blizini lagune. Vozimo se prema istoku i smeštamo se u planinskim brvnarama sa dvokrevetnim sobama u blizini Egillstadira, najvećeg grada na istoku zemlje, koji ima oko 2000 stanovnika i aerodrom. Noćenje.

DAN 6: Napuštamo smeštaj u kasnim jutarnjim časovima. Iskoristićemo priliku da posetimo najpoznatiji fjord na istoku Islanda – Seydisfjordur. Prilika za kraću šetnju po gradu i kafu. Vozimo se dalje ka severu kroz pejzaže koji deluju nestvarno, kao sa druge planete. Zato je severoistočni deo Islanda veoma popularan za snimanje SF filmova. Prvo posećujemo Dettifoss, najmoćniji vodopad Evrope. Zatim posećujemo područje vulkana Krafla. Prolazimo pored atrakcija na području jezera Myvatn. Prava prilika da se pripremimo za prizore koji nas očekuju narednog dana. Nastavljamo u pravcu Akureyri-ja, drugog po veličini grada na Islandu i posećujemo jedan od najpoznatijih vodopada na Islandu – Goddafoss (Božiji vodopad). Smeštamo se u dolini Fnjoskadalur, u luksuznoj nordijskoj kolibi sa spoljnim đakuzijem. Sve sobe su dvokrevetne. U ovom smeštaju ćemo provesti tri noćenja. Noćenje.

DAN 7: Ceo dan je planiran za uživanje u čarima jezera Myvatn. Ovo područje je možda i najlepši deo Islanda. Obilazićemo geotermalno područje Hverir sa sumpornim izvorima, pseudokratere Skutustadir, atraktivni vulkan Hverfjall, neobične vulkanske oblike u samom jezeru, kao i Dimuborgir polje lave sa neobičnim oblicima vulkanskog porekla. Na ovom području ćete imati prilike da vidite i nekoliko mesta koja su se pojavila u poznatoj seriji “Igre prestola”. Iskoristićemo i priliku da se okupamo u prirodnom geotermalnom kupalištu Myvatn Nature Baths. Mnogi putnici ovo kupalište smatraju boljim od čuvene Plave lagune. Noćenje.

DAN 8: Dan rezervisan za fakultativnu turu posmatranja kitova. Put nas vodi prema simpatičnom gradiću Dalviku, gde se ukrcavamo na brod i krećemo na avanturu posmatranja kitova sa pecanjem ribe sa broda. Posmatraćemo uglavnom grbave kitove koji vole publiku i neretko izvode akrobacije iznad vode. Na kraju vožnje nas čeka jedno lepo iznenađenje. U povratku obilazimo Akureyri, najveći grad na severu zemlje. Povratak u smeštaj, slobodno vreme.  Prilika za druženje i opuštanje u đakuziju. Noćenje.

DAN 9: U ranim jutarnjim časovima krećemo ka zapadu Islanda do Husafella, gde je vreme za novu fakultativnu turu. Posle kraće pauze krećemo ka baznom kampu Langjokull glečera, gde počinje jedna od trenutno najpopularnijih avantura na Islandu. Uz pomoć specijalnog transportera sa pogonom 8×8, popećemo se na glečer i ući u najduži tunel unutar nekog glečera na svetu. Ovo je jedinstvena svetska atrakcija koja se ne sme propustiti. Istražićemo unutrašnjost glečera uz pratnju specijalno obučenih vodiča za ovu turu. Po povratku sa glečera istražićemo interesantne vodopade u neposrednoj blizini Husafella. Ukoliko neko ne želi da ide na ovu turu, predlažemo ostanak u Husafellu gde možete provesti slobodno vreme. Posle ove nesvakidašnje avanture, idemo prema Reykjaviku gde ćemo iskoristiti nekoliko sati za šetnju i šoping. Pozdravljamo se sa najsevernijom prestonicom na svetu i smeštamo se u apartmane na 10-ak minuta vožnje od aerodroma u Keflaviku. Noćenje.

DAN 10: Pakujemo se i napuštamo smeštaj u ranim jutarnjim časovima. Vožnja do aerodroma u Keflaviku traje oko 10 minuta. Pozdravljamo se sa Islandom i njegovim prelepim pejzažima. KRAJ PUTOVANJA.

* Sve fotografije su nastale na Guide For Me turama

NAPOMENA: Guide For Me zadržava pravo promene u rasporedu posete pojedinim lokacijama, u zavisnosti od vremenskih uslova i satnice predviđene za posetu. 

CENA I USLOVI

CENA: 850€ + avio karta. Sa letovima iz Budimpešte ukupna cena (avantura + avio karta) od 1100€. Redovna cena desetodnevne “Pun krug” ture iznosi 1150€ + avio karta. Ukupna cena avanture zavisi od cene aviokarte iz zemlje polaska. 

U cenu je uključeno:

• Kompletan prevoz na Islandu u skladu sa programom tokom trajanja putovanja
• Smeštaj u dobro ocenjenim nordijskim kolibama, gostinskim kućama, hotelima i hostelima bez doručka (izuzev prva dva noćenja).
• Organizacija i usluga vodiča tokom celog trajanja putovanja

U cenu nije uključeno:

• Avio karta do/od Islanda sa aerodroma po želji 
• Individualni troškovi za vreme trajanja putovanja

• Međunarodno putno osiguranje
• Fakultativni izleti po programu putovanja
• Dodatni fakultativni izleti u dogovoru sa vodičem

Fakultativni izleti:

Myvatn Nature Baths – 45€, deca od 13 do 15 godina – 20€, deca do 12 godina – besplatno
Plava laguna – 95€, deca do 13 godina – besplatno
Posmatranje kitova – 95€, deca do 15 godina – 65€
Istraživanje tunela i pećina Langjokull glečera – 200€, deca od 12 do 15 godina – 100€, deca do 11 godina – besplatno

Zbog velikog interesovanja posetilaca na Islandu za fakultativne izlete, potrebno je izvršiti rezervacije istih najkasnije 30 dana pred put. Svi zainteresovani putnici za Guide For Me ture dužni su da se izjasne o fakultativnim izletima iz programa, najkasnije šest nedelja pre putovanja. Uplatu fakultativnih izleta potrebno je izvršiti zajedno sa uplatom ture ili odvojeno, najkasnije šest nedelja pred početak putovanja.


Prijavljivanje i uslovi plaćanja

Uplatom depozita od 300€ i kupovinom avio karte obezbedićete mesto u grupi. Preporučujemo ranije prijavljivanje, do 01.05.2019. ili do popune mesta. Broj mesta je ograničen i broji samo 6 putnika. Ostatak novca možete uplatiti najkasnije šest nedelja pred put. U slučaju objave LAST MINUTE cene, ukupan iznos se plaća odjednom. 

Obavezno poneti:

• Kupaći kostim
• Peškir
• Vodonepropusnu jaknu, vodonepropusne pantalone, i vodonepropusnu obuću za planinarenje (najbolje od gore-tex materijala).
• Kapu i rukavice
• Dobro raspoloženje


NAPOMENA:

• Guide For Me koncept putovanja predviđen je za putovanje u malim grupama. Putnicima koji nisu u stanju ili ne žele da se prilagode potrebama grupe, predlažemo neku drugu opciju. 

• Svako Guide For Me putovanje biće dokumentovano fotografijama na društvenim mrežama (Facebook, Instagram), kao i na stranici www.guidefor.me. 

• Promena cene putovanja moguća je usled promena kursa islandske krune u odnosu na euro. U pomenutom slučaju cena putovanja može biti povećana najviše za 10%.

• Promena cene fakultativnih izleta je moguća usled promena cene koju formira organizator izleta. U pomenutom slučaju doći će do korekcije cene.

• U slučaju otkaza putovanja od strane putnika, do šest nedelja pred put, biće vam vraćen novac bez iznosa depozita od 300€.

• U slučaju da se putnik/putnica ne odaziva na pozive (e-mail, SMS,…) Guide For Me do 6 nedelja pre termina putovanja, smatra se da je putnik odustao od putovanja i Guide For Me zadržava pravo da pomenutog putnika isključi iz grupe, bez vraćanja uplaćenih sredstava. 


KONTAKT
Za prijave i pitanja obratite se na:
E-mail: adventure.gfm@gmail.com i info.guide4me@gmail.com
Telefon: +381600206206 (pozvati od 16 do 21h)Komentari...

Ostavite komentar

Vaš email neće biti vidljiv. Svi komentari moraju biti potvrđeni od strane moderatora sajta.

*